EEN HELPENDE HAND VOOR ONDERNEMEND NEDERLAND

Als u als gevolg van de Corona crisis kampt met onderbezetting, komt u hier in contact met ondernemers die kampen met overbezetting en hun werknemers toch graag aan het werk houden. Dit platform is bedoeld om ondernemers -van ZZP’er tot groot- met elkaar in contact te brengen, want alleen samen bieden we bezettingsproblemen het hoofd!

Extreme tijden vragen om creativiteit en flexibiliteit. FlexExchange wil ondernemend Nederland koppelen, om elkaar te helpen zo goed mogelijk onvoorziene moeilijke tijden door te komen. Deze matchmaking functie is voor bedrijven die tijdelijk mensen over hebben en bedrijven die tijdelijk meer medewerkers nodig hebben. Van ZZP’er tot groot. Dit kan voor alle mogelijke functies en zelfs materialen -tenten bij ziekenhuizen, het opschalen in vrachtvervoer- gelden. We faciliteren dit vanuit onze sociale inslag, dat het fundament van onze organisatie is.


HOBIJ:

HOBIJ is als uitzendbureau pionier in de flexbranche en zet haar expertise in op het gebied van uitzending en detachering, werving en selectie van arbeidskrachten. HOBIJ is in 1995 als arbeidsbemiddelaar gestart. Vanuit het inzicht dat steeds meer ondernemers alleen maar konden groeien met voldoende flexibele krachten en het feit dat goede flexkrachten steeds moeilijker te vinden waren in Nederland, besloot HOBIJ in 1998 daarom, om ook buiten de landsgrenzen mensen te zoeken. In veel EU-landen zaten mensen namelijk juist te springen om werk. Vanuit de sociale en innovatieve inslag van oprichter Han van Horen, welke altijd het fundament zijn gebleven voor het nog steeds groeiende bedrijf, is ook dit initiatief ontstaan. Net als bijvoorbeeld het platform FlexHomies , waarbij internationale flexkrachten die een woning zoeken en mensen die woonruimte ter beschikking hebben, aan elkaar gematcht worden.

Aan het inzetten en uitlenen van personeel zijn veel juridische regels verbonden. HOBIJ werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Marxman Advocaten en heeft hen gevraagd om HOBIJ te ondersteunen met dit initiatief.


Marxman Advocaten:

Door bij te dragen aan dit nuttige initiatief van onze partner HOBIJ kunnen we op een pragmatische manier bedrijven en mensen koppelen en aan het werk houden. In deze tijden van crisis kunnen we elkaar op de been houden en helpen waar het kan en moet. De werkelijkheid van afgelopen tijd is heel anders dan normaal. Aan de ene kant komt het dagelijks leven volledig tot stilstand. Maar aan de andere kant moet er héél veel geregeld worden. Wij zijn ons er terdege van bewust dat dat voor zowel ondernemers als werknemers flinke uitdagingen met zich mee brengt. Naast dit initiatief dragen we met de Marxman Corona Helpdesk een steentje bij door zoveel mogelijk relevant, actueel en praktisch (ondernemers)nieuws te delen. Marxman Advocaten is altijd graag uw partner-in-business – in goede tijden, maar ook in mindere. En de huidige situatie kunnen we op zijn minst uitdagend noemen. Op welk gebied van ondernemen u ook behoefte aan ondersteuning nodig heeft, kan Marxman u helpen. Contracten en overmacht, de NOW-regeling, failliete leveranciers of partners, te weinig werk voor uw medewerkers, veranderende regel- en wetgeving, te nemen financiële voorzorgsmaatregelen, reorganisaties, etc. Ons principe is simpel: wij zorgen voor het antwoord op uw vraag.

Werknemers aanbieden